ABD Ticaret Bakanı Ross'tan ek gümrük vergisi açıklaması

ABD Ticaret Bakanı Ross, "Ek gümrük vergilerinin fiyatlar üzerindeki etkisi önemsiz olacak." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Başkan Donald Trump hükümetinin ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergileri getirme planının etkisinin "önemsiz" olacağını söyledi. 

Ross, ABD televizyon kanalı CNBC'ye yaptığı açıklamada, gelecek hafta duyurulacak plan ile ilgili olarak "Başkan tarafından dün açıklanan plan çok geniş. Ek gümrük vergilerinin fiyatlar üzerindeki etkisi önemsiz olacak." ifadelerini kullandı. 

Çeliğin ABD'nin ulusal güvenliği için önemli olduğunun altını çizen Ross, şu anki ithalat durumunun Amerikan çelik endüstrisini olumsuz etkilediğini vurguladı. 

Ross, ABD'nin ilk defa çelik için ek gümrük vergileri uygulamadığı bilgisine yer verdiği konuşmasında, "Ekonomik güç, askeri güçtür." değerlendirmesinde bulundu. 

Trump, bu sabah Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkesinin çelik endüstrisinin kötü bir durumda olduğuna dikkati çekerek, "Çeliğiniz yoksa, ülkeniz de yoktur." ifadesini kullanmıştı.

Uzmanlar, Trump'ın korumacı ticaret politikalarının ABD ekonomisine ve şirketlerine zarar verebileceğine işaret ederek, bunun ABD ve diğer ülkeler arasında ticaret savaşına yol açabileceğini vurguluyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir