ABD verileri iç açıcı değil

ABD'den beklenen iki veri de kötü geldi. ABD ağustos ayı imalat PMI ile ISM imalat endeksi iki yılın en kötüsüne geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD imalat PMI Ağustos'ta nihai 53'e gerileyerek sektörün yaklaşık iki yılın en yavaş büyümesini kaydetti.

ABD'de Markit tarafından hazırlanan imalat sektörü satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Ağustos'ta nihai 53 seviyesine gerileyerek sektörün yaklaşık iki yılın en zayıf büyümesini kaydettiğine işaret etti. ABD imalat PMI Ağustos'ta nihai olarak, 52.9 olan öncü değerin üzerine çıkmış olsa da Temmuz ayındaki 53.8 düzeyine göre gerileyerek Ekim 2013'ten bu yana en düşük değeri aldı.
              
Endekste 50'nin üzerindeki veriler sektörün büyüdüğüne işaret ediyor. ABD'de ağustos ayı ISM imalat PMI 2013'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. 

ISM imalat endeksi iki yılın en düşüğünde

ABD'de ISM imalat endeksi Ağustos'ta 51.1'e gerileyerek iki yılı aşkın sürenin en düşük değerini aldı. ABD'de ISM imalat endeksi Ağustos'ta beklentilerin altında bir değer alarak 51.1'e geriledi ve imalat sanayinin Mayıs 2013'ten bu yana en zayıf büyümeyi kaydettiğini gösterdi.

Reuters anketine katılan ekonomistler, Temmuz'da 52.7 değerini alan endeksin yine 52.6'ya gerileyeceğini tahmin ediyorlardı. Endeksin 50'nin altında bir değer alması sektörde daralmaya, üzerinde bir değer alması ise büyümeye işaret ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir