ABD'de 40 bin yeni kanun yürürlüğe giriyor

ABD'de yeni yılla birlikte 40 bin yeni kanun yürürlüğe giriyor. Ülkenin farklı eyaletlerinde yürürlüğe girecek birbirinden ilginç yasalar dikkati çekiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - ABD'de eyalet meclislerinin büyük tartışmalarla çıkardığı 40 bin farklı yasa, 1 Ocak 2014 Çarşamba gününden itibaren yürürlüğe girmiş olacak. ABD genelinde yürürlüğe girecek birinden ilginç yeni yasalar ve yürürlüğe girecekleri eyaletlerden bazıları şöyle sıralanıyor:

California'da okullarda öğrenciler, tuvaletleri kullanırken ve spor yaparken, cinsiyet farkı gözetilmeyecek.

Illionois'de, hayvan hakları savunucularının, balıkçı ve avcıları gözetlemek için insansız hava aracı kullanmasına yasak getiriliyor. Eyalette ayrıca, trafik kurallarını çiğneyen ve bin dolardan fazla borçlu olan sürücülerin isimleri yayınlanacak. 

Oregon ve Illinois'de, doktor tavsiyesi olmadan 18 yaşın altındaki gençlerin solaryumda bronzlaşmasına yasak getiriliyor. Bu iki eyaletteki 2014 yılıyla birlikte uygulanacak kanun,  Nevada, New Jersey, Teksas ve Batı Virginia'da daha önceden yürürlüğe girmişti. 

Delaware'de kabul edilen yeni bir kanuna göre ise, köpekbalıkları, ''türleri tehlikede olan canlılar'' kategorisine konularak, gurmelerin köpekbalığı yüzgeçlerini çorbada kullanmaları yasaklandı.

California'da web sitelerine, kişisel bilgilerin nasıl saklandığı ve paylaşıldığı hakkında, kullanıcılara açıklama yapma zorunluluğu getiriliyor. Oregon'da uygulamaya girecek yeni kanuna göre ise, iş yerleri ve okulların iş başvurularında Twitter ve Facebook gibi sosyal medya şifrelerini istemelerine yasak getiriliyor.

Arkansas'ta ve Virginia'da, oy verme sırasında eyalet sakinleri, fotoğraflı kimliklerini göstermeleri gerekiyor. Ayrıca Virginia'da oy verecekler, 2014 yılından itibaren internet üzerinden oy kullanabilecekler.

Colorado'da, 21 yaşın üzerindekiler, eğlence amaçlı 28.35 gram (1 ons) marihuana satın alabilecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir