ABD'de askerlere '21 günlük gözetim'

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Odierno, Ebola ile mücadelede Batı Afrika'da görev yapmış personelin "21 gün kontrollü gözetim altında tutulması" emrini verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno, Ebola ile mücadelede Batı Afrika'da görev yapmış personelin "21 gün kontrollü gözetim altında tutulması" emri verdi. 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Odierno'nun, Batı Afrika'da ölümcül Ebola virüsüyle mücadele kapsamında o bölgede bulunan askeri personelin "21 gün kontrollü gözetim altında tutulması" emri verdiği kaydedildi. 

Açıklamada, Odierno'nun askerlerin, ailelerinin ve toplumlarının güvende olmalarını sağlamak için tedbir amaçlı, sağlıklarını korumaya dönük gerekli adımlar çerçevesinde böyle bir talimat verdiği belirtildi.   

ABD, ölümcül virüsle mücadelede lojistik ve insani yardımda bulunması, sağlık üniteleri inşa edilmesine yardımcı olması için yaklaşık 4 bin askeri personelini Batı Afrika'ya gönderme taahhüdünde bulunmuştu. Pentagon verilerine göre, yaklaşık 700 askeri personel Batı Afrika konuşlanmış bulunurken, bunların 600'ü Liberya'da, geri kalanı ise Senegal'de tutuluyor.  

Batı Afrika'ya yaptıkları Ebola yardımı görevinden döndüğü belirtilen ABD Ordusu Afrika Komutanı Tümgeneral Darryl Williams ve 10 askerin, dün, İtalya'nın Vicenza kentindeki ABD askeri tesisinde 21 gün Ebola gözetimi altında kalacağı açıklanmıştı. Tümgeneral Williams ve ekibi, Ebola nedeniyle ABD'nin Batı Afrika'ya yapacağı askeri yardımın sağlanması konusunda çalışmalarda bulunmak amacıyla gerçekleştirdikleri 30 günlük Batı Afrika'ya ziyaretini hafta sonu tamamlayarak İtalya'daki birimlerine dönmüştü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir