ABD'de ayakkabı çılgınlığı

ABD'de efsane basketbolcu Michael Jordan'ın ismini taşıyan basketbol ayakkabılarının son modelleri alışveriş çılğınlığına yol açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LOS ANGELES - ABD'de efsane basketbolcu Michael Jordan'ın ismini taşıyan basketbol ayakkabılarının son modelinin piyasaya çıkması ülke çapında olaylara neden oldu, polis bazı kişileri gözaltına aldı.
Polis ve yerel basının bildirdiğine göre, binlerce kişi, 1996'da çıkan bir modelin yeniden tasarımı olan ve 180 dolara satılan "Air Jordan 11 Retro Concords" isimli ayakkabıyı satın almak için sabah erken saatlerde mağazalara akın etti.
Washington eyaletinin Seattle kentinde 02.00'den itibaren bir alışveriş merkezinde toplanmaya başlayan yaklaşık 2 bin kişi, sabah 04.00'te ayakkabıyı satan mağazaların kapılarını açmasıyla "saldırıya" geçti.
Kapıları kıran, birbiriyle kavga eden kalabalık itiş kakış içindeyken, yüzlerce kişi de kuyrukta beklemeden içeriye girmeye çalışınca güvenlik güçleri müdahale etti, ancak yetersiz kaldı.
Polisle kavga eden bir kişi gözaltına alındı.
Yerel basın, Texas, Virginia ve Georgia'da da benzer olaylar çıktığını, Atlanta kentindeki ayakkabı kavgasında dört kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Gözaltına alınanlardan birinin mağazanın önündeki kuyruğa girmek için iki çocuğunu otomobilinde bırakan bir kadın olduğu belirtildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir