ABD'de bomba paniği

Obama, Yemen'den ABD'ye gönderilmek istenen iki şüpheli pakette patlayıcı madde bulunduğunu, olayın arkasında El-kaide olduğundan şüphelendiklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Başkanı Barack Obama, Yemen'den ABD'ye gönderilmek istenen iki şüpheli pakette patlayıcı madde bulunduğunu belirtti.

Obama, şüpheli paketlerle ilgili olarak Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD'ye karşı 'inandırıcı bir terörist tehdidin' ortaya çıkarıldığını ve şartların gerektirdiği sürece güvenlik önlemlerinin artırılacağını bildirdi.

Olayın arkasında Arap Yarımadası'ndaki El Kaide'nin olduğu şüphelerini dile getiren Obama, grubun karşı saldırılar planlamaya devam ettiğini, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in, olayla ilgili soruşturmada işbirliği yapma sözü verdiğini kaydetti.

Dubai ve Londra'da bulunan şüpheli paketlerle ilgili yapılan ilk incelemelerin, paketlerin "görünürde patlayıcı madde içerdiğini" belirlediğini ifade eden Obama, Amerikalı yetkililerin, paketlerin kaynağı ve herhangi başka bir saldırı planını ortaya çıkarmak için gereken her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Her iki paketin de, Chicago bölgesindeki Musevilere ait iki dini mekana gönderilmek istendiğini dile getiren Obama, yaşanan olayın, terörizme karşı tetikte olunması ihtiyacının altını çizdiğini de sözlerine ekledi.

Yemen'de 26 şüpheli paket

Yemen'de 26 şüpheli paket ele geçirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Yemenli yetkililerin 26 şüpheli paketi ele geçirdiğini, paketlerin incelendiğini belirtti.

Aynı kaynak, Sana havalimanının kargo bölümünde ve çeşitli havayolu şirketlerinde çalışan bazı görevlilerin gözaltına alındığını söyledi ancak kaç kişinin gözaltına alındığını açıklamadı.

ABD'ye gönderilmek üzere şüpheli paketlere rastlanması paniğe neden olmuştu.

Dubai ve Londra'da bulunan şüpheli paketlerin ikisinin de Yemen'den gönderildiği belirtilmiş ve ABD'deki yetkililer, Yemen'den ABD'ye kargo taşıyan uçakları takip altına almıştı.

Yemen, şüpheli paketlerin bulunmasının ardından soruşturma başlatmıştı.,

 

Bu konularda ilginizi çekebilir