ABD'de domuz gribinden ilk kayıp

Teksas eyaletinde 23 aylık bir çocuk "H1N1" domuz gribi virüsünden hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - ABD'de, domuz gribinden bir kişi hayatını kaybetti.

ABD Sağlık Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, Teksas eyaletinde 23 aylık bir çocuğun "H1N1" domuz gribi virüsünden hayatını kaybettiğini belirtti. Texas eyaletinin Houston kenti sağlık bakanlığı dairesi sözcüsü Kathy Barton, CNN televizyonuna açıklamasında, "23 aylık çocuğun Meksika'dan tedavi için Houston'daki hastaneye getirildiği öğrenildi" dedi. Çocuğun Meksika'nın hangi eyaletinden geldiği açıklanmadı.

Domuz gribinden en fazla etkilenen ülke olan Meksika'da 150'den fazla kişinin hastalıktan öldüğünden ve 2 binden fazla kişinin hastalandığından şüpheleniliyor.  Dünyada Meksika dışında bu hastalıktan dolayı ilk ölümün görüldüğü ABD'de domuz gribiyle bağlantılı olabilecek 65 kuşkulu vaka tespit edildi.

Obama: Durumu yakından izliyoruz

Missouri eyaletine bir günlük gezisine çıkmadan önce Beyaz Saray'da açıklama yapan Obama, yeni domuz gribi virüsünden ilk kez ABD'de bir kişinin ölmesinin, virüsün yayılma ihtimaline karşı azami önlemleri almanın zamanının geldiğini gösterdiğini belirtti.

Amerikalıların hükümetin virüsü kontrol altına almak için her şeyi yaptığını bilmesi gerektiğini ifade eden Obama, doğrulanmış ya da şüpheli domuz gribi vakalarının rastlandığı okulların da kesinlikle kapatılması gerektiğini kaydetti.

Fransa'dan uçuşların durdurulması talebi

Fransa'nın, domuz gribi salgını nedeniyle AB'den Meksika'ya bütün uçuşların durdurulmasını talep edeceğini bildirdi. Sağlık Bakanı Roselyne Bachelot, domuz gribi salgının ortaya çıktığı Meksika'ya uçuşların durdurulmasıyla ilgili talebi yarın Lüksemburg'da yapılacak AB Sağlık Bakanları toplantısında gündeme getireceklerini söyledi.

Almanya'da grip vakaları doğrulandı

Almanya'da 3 domuz gribi vakası doğrulandı. Almanya'nın önde gelen salgın hastalıkları araştırma kuruluşu olan Berlin'deki Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kişilerden birinin, Meksika seyahatinden sonra rahatsızlanarak Hamburg kentinde hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki bir kadın olduğu bildirildi.

İkinci hastanın Bavyera eyaletindeki Regensburg Üniversite Kliniği'nde tedavi gören 30 yaşlarında bir erkek, üçüncü kişinin de yine Meksika seyahatinden dönmüş olan ve Kulmbach kentinde yaşayan 37 yaşındaki bir kadın olduğu kaydedildi.