ABD'de işsizlik oranı 26 yılın zirvesine çıktı

Çalışma Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ağustos ayında 216 bin kişi işten çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - ABD'de istihdam kayıpları Ağustos ayında bir miktar daha ılımlı bir hal alsa da işsizlik oranı 1983 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek seviyede oldu.

ABD'de ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 9,7'ye yükseldi. Böylece, işsizlik oranı son 26 yılın en yüksek seviyesine çıkmış oldu.

Çalışma Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ağustos ayında 216 bin kişi işten çıkarıldı. Beklentiler istihdam da 233 bin kişilik bir kayıp olacağı yönünde idi. Ekonomistler, ağustos ayında işsizlik oranının yüzde 9,5'e çıkmasını bekliyorlardı. Temmuz ayında işsizlik oranı yüzde 9,4 seviyesindeydi. ABD'de resesyonun başladığı 2007 yılı aralık ayından bu yana 6,9 milyon kişi işini kaybetti. Ülkede şu anda toplam işsiz sayısı 14,9 milyon kişiye ulaştı.

Bakanlığın açıklamasına göre Ağustos ayında ortalama saatlik kazançlar 0.06 dolar artışla 18.65 dolar oldu. Bu rakam bir önceki yılın aynı rakamına göre yüzde 2.6 oranında artış ifade etti. İmalat sektöründe istihdam 63 bin kişi gerilerken İnşaat sektörünce bu kayıp 65 bin kişi seviyesinde oldu.