ABD'de piyasalar günü yükselişle kapadı

İşsizlik başvurularının 3 ayın en düşüğüne gerilemesi üzerine New York Borsası yükseldi; S&P 500 Endeksi tüm zamanların en yüksek düzeyine tırmandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD'de işsizlik maaşı başvurularının 3 ayın en düşük düzeyine gerilemesinin ardından ABD hisseleri değerlenerek Standard&Poor's 500 Endeksi'ni tüm zamanların en yüksek düzeyine taşıdı. Yatırımcılar diğer taraftan Ukrayna'daki gelişmeleri izliyor. 

Yum! Brands Inc., Robert W. Baird&Co.'nun hisse notunu yükseltmesinin ardından yüzde 3.3 primlendi. Pluristem Therapeutics Inc., kök hücre terapisi ürünlerinin onay almasının ardından yüzde 4.2 değerlendi. Costco Wholesale Corp., analistlerin beklentisinin altında 2. çeyrek kârı açıklamasının ardından yüzde 2.8 değer kaybetti. Staples Inc., Kuzey Amerika'daki mağazalarının yüzde 12'sini kapayacağını söylemesinin ardından yüzde 15 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,877.03 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 artışla 16,421.89 puana yükseledi. Amerikan borsalarında 6.5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamaya paralel seyretti.

Astor Investment Management'ın CEO'su Rob Stein, "SOn gürültü ve manşetlerden sıyrılarak temel trendlere bakmalıyız. İstihdam yaratıyoruz, GSYH artıda, kazançlar pozitif trend gösteriyor, enflasyon nispeten düşük ve çok fazla şey çok daha iyi yapılabilecek olsa da, trend yine de üretken" dedi.

S&P 500 Endeksi dün yatırımcıların beklentinin altında gelen özel sektör istihdam ve ISM İmalat Dışı Endeksi'ne odaklanmasıyla 1 puanın altında düşüş kaydetti. Endeks bu yıl Rusya'nın Kırım müdahalesinin daha büyük soruna neden olacağı ve piyasalarda çalkantıya neden olacağı endişelerinin gevşemesiyle 4 Mart'ta rekordan kapandı.