ABD'de sel faciası: 16 ölü, 4 kayıp

ABD'nin Utah eyaletinde meydana gelen iki ayrı sel baskınında en az 16 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin Utah ve Arizona eyaletlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışların yolaçtığı sel can ve mal kaybına neden oldu.

Utah eyaletine bağlı Washington County acil yardım ekiplerinin açıklamasına göre, iki ayrı selde, araçlarda bulunan 12 kadın ve çocuk ile Zion Ulusal Parkı yakınında yürüyüş yapan 4 kişi ölü bulundu. 4 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Kurtarma ekibi yetkililerinin verdiği bilgiye göre önce Utah ile Arizona eyaleti sınırındaki Hildale Kanyonu'ndaki parktan dönen kadın ve çocukları taşıyan araç azgın sel sulara teslim oldu. Olayda araçtaki 12 kişi hayatını kaybederken 1 kişi kayboldu. 

CNN'nin haberine göre, ABD Ulusal Park yetkilileri,  Zion Ulusal Park'ta yer alan Keyhole Kanyonu'nunda yürüyüş yapan dört kişinin sel sularına kapılarak hayatlarını kaybettiğini bildirdi.  

"Herşey yarım saate oldu"

Hildale itfaiye deparmanı Şefi Chris Wyler, "Güçlü sel sularının etkisiyle maalesef birçok insan araçlarından dışarıya fırlamış. Herşey yarım saatte oldu .Ardından yağmur durdu ve güneş ortaya çıktı " dedi. 

Meteoroloji yetkilileri, bölgede olası sel baskınlarına karşı halkı uyardı.

Öte yandan, Utah Valisi Gary R. Herbert, Hildale ve Zion Ulusal Park'taki iki trajik olayda ölenleri anarak ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir