ABD'de silah alımı zorlaşacak

ABD Başkan Obama'nın ülkedeki silahlı saldırılardan kaynaklı ölümleri azaltmak amacıyla silah satışlarıyla ilgili yeni bir düzenleme getirmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Barack Obama, son 10 yılda yaklaşık 300 bin kişinin silahlı saldırılarda hayatını kaybettiği ülkede silah satışlarına yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor.

Obama'nın silah satışlarında sabıka kaydı sorgulamasının genişletilmesi hakkındaki idari kararını yeni yılın ilk günlerinde açıklaması bekleniyor.

Ülkede silahlı saldırılar sonucu meydana gelen ölümleri azaltabilmek adına başlatılacak uygulama hakkında henüz ayrıntılı bilgi verilmedi ancak ABD basınındaki haberlerde, Obama'nın bu konudaki kararını ve detayları her yıl 12 Ocak'ta yaptığı ulusa sesleniş konuşmasından önce netleştireceği belirtildi.

ABD'de tabancadan otomatik tüfeklere kadar birçok silah mağazalarda sabıka kaydına bakılmaksızın satılabiliyor. Araştırma şirketi PEW'in çalışmasına göre, ABD nüfusunun üçte birinin evinde bir ya da daha fazla silah bulunduğunu tahmin ediliyor.

ABD Kongresi'nde hazırlanan bir raporda, 320 milyon nüfuslu ülkede sivillerin sahip olduğu ateşli silahların sayısının 310 milyon olduğu belirtiliyor. Özellikle okullardaki silahlı saldırılarla sık sık gündeme gelen ülkede yaklaşık 10 yılda 300 binden fazla kişi silahlı saldırılarda hayatını kaybetti.