ABD'de tüketici kredileri beklentileri aştı

Tüketici kredileri temmuz ayında 17,3 milyar dolarlık beklentiyi aşarak 26 milyar dolar yükseldi. Devir yapmayan kredilerde, son 3 yılın en yüksek artışı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  ABD'de tüketici kredileri temmuz ayında, beklentilerin üstüne çıkarak 26 milyar dolar arttı. 

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıkladığı verilere göre, tüketici kredileri temmuz ayında yüzde 9,7 oranında artarak, toplamda 3,24 trilyon dolar seviyesine çıktı. Beklentiler, tüketici kredilerinin temmuz ayında 17,3 miyar dolarlık artış göstereceği yönündeydi.  

Verinin beklentilerin üstünde açıklanmasında, araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan krediler kalemindeki rekor artış etkili oldu. Devir yapmayan krediler, temmuzda 20,6 milyar dolar yükselerek, son 3 yılın en yüksek artışını gösterdi.  

Kredi kartı ve benzeri devir yapan krediler ise önceki üç ayda gerçekleşen 11,5 milyar dolarlık yükselmenin ardından, temmuz ayında da 5,4 milyar dolar arttı.  

Haziran ayı tüketici kredilerindeki artış ise 17,3 milyar dolardan, 18,8 milyar dolara revize edildi. 

Uzmanlar bu verilerin, tüketicilerin ekonomiye olan güvenlerinin, güçlenen istihdam piyasasıyla arttığına işaret ettiğini belirterek tüketici kredilerinin ve harcamalarının gelecek aylarda da yükselmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.