ABD'den IŞİD'e 6 yeni hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak’ta, terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 6 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) açıklamasına göre; ABD ordusu ve koalisyon güçleri, IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine, savaş uçağı ve insansız hava araçlarıyla 3 hava saldırısı gerçekleştirirken, ABD ordusu insansız hava araçları ve döner kanatlı uçaklarla örgütün Irak’taki hedeflerine 3 hava saldırısı düzenledi.

Suriye’de, Rakka’nın batısında Tabka askeri havalimanının yakınlarındaki saldırıda IŞİD’e ait 1 tank, Kobani (Ayn el Arap) kentinin güneyindeki saldırıda da örgütün 2 muharebe mevzisi yok edildi. Deyru’z Zor’un güneydoğusundaki saldırıda ise 1 IŞİD tankı kullanılmaz hale getirildi.

Irak’ta, Felluce’nin kuzeydoğusunda düzenlenen 2 saldırıda IŞİD’in 2 küçük ünitesinin hedef alındığı ve örgütün 2 havan topunun ve 1 sığınağının yok edildiği belirtilirken, Ramadi’nin batısındaki saldırıda örgütün kontrolünde olan binaya hasar verildiği kaydedildi.

Irak’taki hava saldırılarına Belçika ve Birleşik Krallık’ın destek verdiği ifade edilen açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir