ABD'nin İran ile savaşması 'ahmaklık' olur

Burucerdi, ABD'nin İran'a saldırması ile çıkabilecek bir savaşın sadece İran ile sınırlı kalmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, "Hizbullah'a yenilen siyonist rejimin İran'la çatışmaya girmek istemesi onlar için büyük bir ahmaklık olur. Onların böyle bir hataya kalkışacaklarını sanmıyorum. Aksi durumda savaş İran'la sınırlı kalmayacak, bölgeyi krize sokacak" dedi.

Burucerdi, Türkiye-İran ilişkileri, terörizmle mücadele, ABD, İsrail tehditleri ve Suriye'deki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve İran ilişkilerinin sürekli gelişmekte olduğunu belirten Burucerdi, ikili ilişkileri daha da güçlendirmek ve bölgenin istikrarına katkıda bulunabilmek için imkan ve potansiyellerden gerektiği gibi yararlanmanın önemine değindi.

"Türkiye ile ortak noktalarımız ayrı olanlardan çok daha fazla" diyen Burucerdi, siyasi, ekonomik, ticaret ve güvenlik alanlarındaki ortak noktaların çokluğuna dikkati çekti.

"ABD'nin bölgedeki varlığına ve müdahalelerine kesinlikle karşıyız" diyen Burucerdi, Burucerdi, Washington yönetiminin, Irak, Afganistan, Filistin gibi birçok konuda başarısız olduğunu ifade etti-

"Savaş İran'la sınırlı kalmaz"

Burucerdi, İsrail'in İran'a saldırı düşüncesini son zamanlarda yüksek bir sesle dile getirdiğini, ancak bu ülkenin böyle bir yanlışa kalkışacağını sanmadığını bildirdi.

"Siyonist rejim güçlü olsaydı 33 Gün Savaşında küçük bir grup olan Lübnan Hizbullah'ına yenilmezdi" diyen Burucerdi, "Bütün dünya biliyor ki siyonistler dünyanın dördüncü güçlü ordusu olarak 33 Gün Savaşında İran ile çok iyi dost olan Hizbullah karşısında yenildi" ifadesini kullandı.

Burucerdi, "Hizbullah'a yenilen siyonist rejimin İran'la çatışmaya girmek istemesi onlar için büyük bir ahmaklık olur. Onların böyle bir hataya kalkışacaklarını sanmıyorum. Aksi durumda savaş İran'la sınırlı kalmayacak, bölgeyi krize sokacak" dedi.

Burucerdi, Suriye'deki gelişmelerle ilgili değerlendirmesinde ise bu ülkede reformdan yana olduklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir