ABD'ye Türk işi taksi

New York'taki taksi ihalesinde finale kalan Karsan'ın V1 modeli New York Times'a haber oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde, 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlayacak taksiler için açılan ihalede "V1" isimli modeli ile finale kalan Türk şirketi Karsan, New York Times gazetesine haber oldu.

New York Times V1 modelinden bahsettiği haberinde V1'den şöyle bahsetti: Engelliler için tekerlekli sandalye taşıma kapasitesinin bulunması çok büyük bir artı. New York sokaklarında şu anda çalışan 13 bin taksi içinde sadece 300'ü tekerlekli sandalyeye elverişli.

Haberde; New York'ta düzenlenen toplantıda taksinin prototipinin tanıtıldığı belirtilirken, Karsan USA Başkanı William Wachtel, V1'in kapılarının 90 derece açılabildiğini, aracın bisiklet, bebek arabası ve geniş paketleri taşıyabilme kapasitesinin de olduğunu vurguladı. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum da, toplamda 30 bin adet üretilecek yeni dizayn bir araç için geliştirme, test ve üretim fiyatının yüksek olduğunu, maliyeti geleneksel kompozit malzeme yerine kullanacakları döner modelli fabrikasyon metodu ile düşürmeyi planladıklarını kaydetti. Aracın öne çıkan özelliklerinden birisi de panoramik tavanıyla V1'den New York'un gökdelenlerinin izlenebilir olacağı. Nahum, aracın hibrit ve elektrikli modellerinin olabileceğini sözlerine ekledi.

New York taksi ihalesi için Karsan'ın V1 modeliyle birlikte, Ford Transit Connect ve Nissan NV de yarışıyor. İhaleyi kazanacak araç, 2013 yılından itibaren New York sokaklarında yer almaya başlayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir