ABD’de Türk camisine taşlı saldırı

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki "Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camisi" kimliği belirsiz maskeli bir grup tarafından taşlı saldırıya uğradı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi’nin ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaptırdığı "Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camisi" kimliği belirsiz maskeli bir grup tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırının İslamofobik olup olmadığı araştırılıyor.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak, saldırının yerel saatle 20.15 sıralarında gerçekleştiğini söyledi.

Yüzü maskeli 5 gencin, Ahıskalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Massachusetts eyaletinin West Springfield kentindeki merkeze gelerek camlarını taşla kırdıklarını anlatan Çolak, içeride bulunan 3 kişiden yaralanan kimsenin olmadığını ifade etti.

ABD genelinde özellikle son dönemde artış gösteren İslamofobik saldırılara dikkati çeken Çolak, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personel görevlendirdiği bir merkeze taşlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırının İslamofobik olup olmadığını araştırıyoruz. Bir yorum yapmak için henüz çok erken ama bu yönde bir sonuca ulaşırsak, bu doğrultuda adımlar atacağız. Camimize sahip çıkacağız" dedi.

Polis olay yerine yaklaşık bir saat sonra geldi

Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi Başkanı Mehdi Osmanlı da polise intikal eden olay sırasında cami içinde sadece İmam Osman Çalkaya’nın eşi ve 2 çocuğunun bulunduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Olaydan yaklaşık bir saat sonra camiye gelen polisin rapor tutarak soruşturma başlattığını dile getiren Osmanlı, en az 5 kişi oldukları anlaşılan saldırgan gençlerden bazılarının maske taktıklarını bildirdi. Osmanlı, saldırıyla ilgili olarak Türkiye’nin Boston Başkonsolosluğu’na bilgi verdiklerini, olayın duyulması üzerine çevrede yaşayan Türklerin merkeze geldiklerini sözlerine ekledi.

Ahıska Türk Amerikan Kültür Merkezi ve Camisi mart ayında AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve beraberindeki heyetin katılımıyla hizmete açılmıştı.

abd.jpg