AB'de gündem Brexit

AB Komisyonu Başkanı Juncker ve Komisyon'un Brexit başmüzakerecisi Michal Barnire, bugün önce Avrupa Parlamentosu üyeleriyle, ardından İngiltere Başbakanı May ile görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Komisyon'un Brexit başmüzakerecisi Michal Barnire, bugün İngiltere Başbakanı Theresa May ile yapacakları görüşme öncesi Avrupa Parlamentosu üyeleriyle bir araya gelecek.

Juncker ile Barnier'in Başbakan May ile görüşmeleri bugün Brüksel'de öğle yemeğinde gerçekleşecek. Görüşmenin ana konusu İngiltere ile AB arasında ticari ilişkilerin geleceğine yönelik müzakerelerin başlatılması için atılması gereken adımlar olacak.

İngiltere-AB ilişkilerinin geleceğini müzakere edilmesinin önünde üç zorluk bulunuyor.

Bunlardan ilki, İngiltere'de yaşayan AB vatandaşlarının Brexit sonrasındaki durumları, ikincisi İrlanda ile Kuzey İrlanda arasındaki sınır ve üçüncüsü İngiltere'nin AB'ye karşı yükümlülükleri için yapacağı ödeme miktarı.

Juncker, May ile görüşmesinden önce, Türkiye saati ile 13.00'da Avrupa Parlamentosu'nun Brexit müzakerecisi Guy Verhostadt başkanlığındaki parlamento heyetiyle bir araya gelecek. Brexit konusunda İngiltere ile AB Komisyonu arasında varılacak anlaşmanın Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.