”Afganistan'da saldırılar sürüyor”

Almanya Savunma Bakanı Jung, Afganistan'da dün ve önceki gün Alman askerlerine füze saldırıları düzenlendiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN - Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Afganistan'da önemli gelişmelerin olduğunu, ancak saldırıların da sürdüğünü söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı "Güvenlik Politikası ve Savunma Sanayi" konulu toplantı Berlin'de başladı. Jung, toplantıda yaptığı konuşmada, Afganistan'da dün ve önceki gün Alman askerlerine füze saldırıları düzenlendiğini belirterek, "Afganistan'da önemli gelişmeler var, ancak saldırılar da sürüyor" dedi.

Taliban'ın saldırılarının Almanya'nın Afganistan'daki askerlerin görev süresini uzatma kararı alma aşamasında daha da arttığını ifade eden Jung, ülkenin güney bölgelerinde başarılı olamayan Taliban'ın saldırılarını, Alman askerlerinin görev yaptığı kuzey bölgelere kaydırdığını, uyuşturucu şebekelerinin saldırılarından da endişe duyduklarını söyledi.

Buna karşın Afgan halkının çok büyük kesiminin kendilerini desteklediğini, halkın güveninin kazanılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Jung, bu ülkeye yönelik yardımlarını da 140 milyon avroya yükselttiklerini, gıda yardımı için 30 milyon avro daha vermeyi planladıklarını kaydetti.

Afganistan'da seçimlerin yapılabilmesi için güvenliğin sağlanmasının şart olduğunu, bu nedenle Alman askeri bulundurma sınırının da 3500'den 4500'e çıkartılmasını önerdiğini belirten Jung, Afgan polis ve askerlerinin eğitimini sürdüreceklerini de bildirdi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar-Spanta ve Pakistan'ın Berlin Büyükelçisi de toplantıda yaptıkları konuşmalarda ülkelerindeki gelişmelere değinerek, terörizme karşı mücadelede sağladıkları başarıları anlattılar.

Toplantıda Bakan Gönül de bir konuşma yapacak.