AIG, FED'le 85 milyar dolarlık anlaşmayı imzaladı

Anlaşmayla, AIG'ye, yüzde 11,5 faiz oranıyla iki yıllığına 85 milyar dolarlık acil kredi desteği verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Küresel finansal kriz nedeniyle batmanın eşiğine gelen sigorta şirketi American International Group (AIG), ABD Merkez Bankası (FED) ile 85 milyar dolarlık anlaşmayı imzaladı.

New York merkezli AIG'den yapılan açıklamada, şirketin, FED ile kesin anlaşmayı imzaladığı bildirildi. Anlaşmayla, AIG'ye, yüzde 11,5 faiz oranıyla iki yıllığına 85 milyar dolarlık acil kredi desteği verildi. Bunun karşılığında ise ABD hükümeti, AIG'nin hisselerinin yüzde 79,9'unu alacak. Aldığı krediyi, varlıklarının satışından ödemeyi planlayan AIG, hangi varlıkları satacağına ve ne zaman satacağına kendisi karar verecek. Ancak, hükümetin veto hakkı olacak.

AIG'nin eski üst yöneticisi Robert Willumstad'ın yerine geçen şirketin başkanı ve üst yöneticisi Edward Liddy, yaptığı açıklamada, AIG'nin likidite sorununu özel sektör finansmanıyla çözmek için büyük çaba sarf ettiğini, ancak mevcut koşullarda bunu yapamadığını kaydetti. ABD yönetiminin sağladığı kredinin şirketin en iyi alternatifi olduğunu bildiren Liddy, bu kredi anlaşmasının sonuçlanmasından memnun olduklarını ve krediyi ödemek ve küçük, ancak karlı bir şirket olmak için varlıkların satışı konusunda plan hazırladıklarını ifade etti.