Alkollü içecek sektöründeki 'mega' anlaşma tamam

InBev, Anheuser-Busch'u 52 milyar dolara satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BRÜKSEL - Belçikalı bira üreticisi InBev'in, ABD'li rakibi Anheuser-Busch'u 52 milyar dolara satın almasıyla ilgili anlaşma tamamlandı.

İki şirket arasındaki anlaşmanın tamamlanmasıyla, alkollü içeceklerde en büyük çaplı satın alma gerçekleşirken, yeni şirket dünyada bira üretiminin yaklaşık dörtte birini yapacak.

Satın alma anlaşmasının tamamlanmasıyla, "Anheuser-Busch InBev" adını alan yeni şirketin üst yöneticisi InBev'in üst yöneticisi Carlos Brito olacak ve şirketin merkezi Belçika'daki Leuven kentinde bulunacak.

InBev, Anheuser-Busch'un St. Louis kentinin Kuzey Amerika'daki operasyonlarının merkezi olacağını ve Anheuser-Busch Başkanı ve üst yöneticisi August A. Busch'un, icra yetkisi olmayan yönetici olarak yeni şirketin yönetim kuruluna katılacağını kaydetti.

İki şirket temmuz ayında yaptığı açıklamada, "Stella Artois" ve "Beck's" biralarının üreticisi InBev'in, dünyanın en fazla satan "Budweiser" birasının üreticisi Anheuser-Busch'a hisse başına 70 dolar ödemeyi kabul ettiğini bildirmişti. 

Brito, 52 milyar dolarlık anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Anheuser-Busch ve InBev birlikte, herbirinin yapabileceğinden daha fazlasını başaracak. Bu birleşme, dünya çapında rakipsiz marka portföyü ve dağıtım şebekesi ve bütün dünyada büyüme potansiyeli ile güçlü, daha fazla rekabetçi küresel bir şirket yaratacak" demişti.

Anheuser-Busch, Amerikan piyasasının yüzde 48'den fazlasını kontrol ediyor.

InBev şirketi, 2004 yılında Belçikalı InterBrew ve Brezilyalı Ambew'in birleşmesiyle ortaya çıkmıştı.