Alman Posta İdaresi 15 bin kişiyi işten çıkartacak

Şirketin ABD'deki ekspres postacılık hizmetinin yıllardır zarar etmesi nedeniyle yaklaşık 14 bin 900 kişiyi işten çıkartılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Alman Posta İdaresi, ABD'deki ekspres postacılık hizmetinde çalışan yaklaşık 14 bin 900 kişinin işine son verileceğini açıkladı.

Alman Posta İdaresi tarafından Bonn kentinde yapılan açıklamada, ABD'deki ekspres postacılık hizmetinin yıllardır zarar etmesi nedeniyle bu yönde bir karar alındığı bildirildi. Bu nedenle posta idaresinin, ABD'deki bu hizmetten 2009 yılının ocak ayı sonunda tümüyle çekileceği, ancak bu ülkeye posta gönderilmesi ve bu ülkeden Almanya'ya posta taşınmasıyla ilgili herhangi bir kısıtlama olmayacağı ifade edildi.

Karar çerçevesinde DHL adlı ekspres postacılık hizmetinde çalışan toplam 18 bin 400 kişiden sadece 3 ila 4 bininin görevde kalacağı, böylece masrafların 4,2 milyar eurodan 770 milyon euroya düşürüleceği kaydedildi. Yeniden yapılanmanın 2 yıl süreceği ve yaklaşık 3 milyar euroya mal olacağı bildirildi. DHL'nin bu yıl içinde toplam 1,2 milyar avro zarar etmesi bekleniyor.