Alman siyasetçilere şüpheli toz gönderildi

Gerhard Schröder ve Claudia Roth gibi siyasetçilere mektup içinde gönderilen tozlar incelemeye alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'da aralarında eski Başbakan Gerhard Schröder'in de bulunduğu bazı siyasetçilere içinde şüpheli toz bulunan mektup gönderildiği bildirildi.

Bild gazetesinin güvenlik çevrelerine dayandırdığı haberinde, şüpheli madde içerikli mektupların Schröder'in yanı sıra Federal Meclis (Bundestag) Başkan Yardımcısı ve eski Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Sol Parti Eşbaşkanı Kaja Kipping, Sol Parti Milletvekili ve eski Sol Parti Eşbaşkanı Gesine Lötzsch'e gönderildiği ifade edildi.

Siyasetçilerinin dışında şüpheli toz içerikli mektubu Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin eşi İngeborg Schaeuble ile Rusya'nın Bonn ve Hamburg başkonsolosluklarının da aldığı kaydedildi.

Eski Başbakan Schröder'e gönderilen zarfın kahverengi toz içerdiği ve tozun Federal Kriminal Dairesi tarafından incelendiği açıklandı. İngeborg Schaueble'ye ise mektubun Baden-Württemberg eyaletindeki evine gönderildiği ve olayı Eyalet Kriminal Dairesi'nin soruşturduğu belirtildi.

Kipping ve Lötzsche'e gönderilen maddenin incelenmesinin tamamlandığı ve maddenin zararsız çıktığı kaydedildi.

Güvenlik çevrelerinin, mektupların Arapça yazılmasının Selefi gruplara işaret ettiğini belirttiği, soruşturmanın sürmesi nedeniyle daha fazla ayrıntı verilmediği bildirildi.