Almanya Cumhurbaşkanı, Merkel ve Schulz'la görüşecek

Almanya'da SPD'nin görüşmelere açık olduğunu bildirmesi koalisyon için yeni bir umut yarattı. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, gelecek hafta Başbakan Merkel ve SPD lideri Schulz'la görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından siyasi krize giren Almanya'da SPD'nin görüşmelere açık olduğunu bildirmesi koalisyon için yeni bir umut yarattı. 

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in, gelecek hafta Başbakan Angela Merkel ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz'la görüşeceği bildirildi. Steinmeier’in szöcüsü, "Bu hafta the CDU, CSU ve SPD liderleriyle yaptığımız görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı ortak bir toplantı yapma kararı aldı" dedi.

SPD Genel Sekreteri Hubertus Heil, koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak "SPD görüşmelere hayır demeyecek" diye konuşmuştu.

Eylül ayındaki genel seçimde aldığı kötü sonuç üzerine muhalefette kalacağını açıklayan SPD, 2013 yılından bu yana Merkel'in başkanlığındaki koalisyonda yer alıyor.

Jamaika Koalisyonu için görüşmelerin tıkanmasının ardından Başbakan Angela Merkel'in SPD ile oluşturacağı 'Büyük Koalisyon', erken seçime gidilmesini engelleyecek tek seçenek olarak görülüyor.

Almanya, erken seçimi tartışıyorAlmanya, erken seçimi tartışıyor