Almanya'da Başbakan adayı bir Türk kızı

Nuray Karaca adlı Türk kızı, Alman ZDF televizyonundaki yarışmada finale kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN - Alman ikinci televizyon kanalı ZDF'de gençlerin politikaya duyarlılığının artırılması için düzenlenen "Benden Başbakan Olur" yarışmasının finalinde, Nuray Karaca adlı Türk kızı da yer alıyor.

Daha önce bir jüri karşısında başarılı olan 18 yaşındaki Karaca, diğer 5 finalist ile yarın akşam canlı yayımlanacak programda kamera karşısında siyasi vizyonlarını ortaya koyacak ve "başbakanlık" için yeteneğini ispatlamaya çalışacak.

Program sırasında stüdyoda bulunan yaklaşık 800 izleyici, 6 yarışmacıdan 2'sini seçecek. Daha sonra televizyon seyircisi de iki adaydan birisini yarışmanın galibi olarak belirleyecek.

Yarışmayı kazanan kişi, başbakanın bir aylık maaşına denk gelen yaklaşık 15 bin avro para ödülü ve Almanya'nın başkenti Berlin'de bir staj imkanı kazanacak.

Karaca, Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan açıklamasında, "insanları yönetebileceğini ve insanları bir şeyler için heyecanlandırabileceğini, Almanya'da birçok kişinin göçmenler hakkında kötü düşüncelere sahip olduğunu, bunu finalde düzeltmek istediğini" ifade etti.

Yarışmanın finali yarın TSİ 22.15'te başlayacak.