Almanya'da evlilikler en az 3 yıl sürecek

Almanya'da zorunlu evliliklere karşı mücadele yasa tasarısı kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN -  Alman hükümeti, yabancılar hukukunda bazı değişiklikleri öngören bir yasa tasarısını kabul etti. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sahte evliliklere karşı mücadele edebilmek amacıyla asgari evlilik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkartılacağını bildirdi.

Yasa tasarısını hazırlayan Almanya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu yasa tasarısının ağırlıklı olarak ''zorunlu evlilikleri karşı mücadele edilmesini ve zorunlu evliliğe maruz kalan kadınların korunmasını'' içerdiği belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yaptığı yazılı açıklamada, "Zorunlu evlilik, son yıllarda gittikçe daha yoğun bir şekilde kamuoyuna yansıyan ve Almanya'da da ciddiye alınması gereken bir sorundur. Zorunlu evliliğin bir suç unsuru olarak kınanması amacıyla bir cezai uygulama hazırlanmıştır. Böylece bunun (zorunlu evliliğin), eski zamanlardan ve farklı kültürlerden kalma hoşgörüyle karşılanabilecek bir gelenek olduğu şeklindeki düşünceleri de boşa çıkarmış oluyoruz" ifadesini kullandı.

Zorla evlendirilen kadınlara Almanya'daki haklarının düzeltilmesi amacıyla kişisel oturma izni verilmesinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, yasa tasarısıyla sahte evliliklere karşı mücadele edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Maiziere, sahte evliliklere karşı mücadele edebilmek amacıyla da asgari evlilik süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkartılacağını bildirdi.

Yasa tasarısıyla ayrıca ülkeye yeni gelen göçmenlerin uyum sorumluluklarını yerine getirip getirmeyeceğinin kontrol edileceği ve göçmenlere verilen oturma izinlerinin buna bağlı olacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Maiziere, bu konuda yaptığı açıklamada da göçmenlerin Alman toplumuna başarılı bir şekilde uyum sağlayabilmesi için Almanca bilmesinin yanı sıra ülkedeki düzen, kültür ve tarih hakkında da bilgi sahibi olması gerektiğini, bu bilgilerin de ülkeye yeni gelen göçmenler için zorunlu kılınan uyum kurslarında verildiğini, bu kurslara katılmayanların oturma izinlerinin uzatılmasının reddedilebileceğini belirtti.

Maiziere, Alman hükümeti tarafından bugün kabul edilen yasa tasarısıyla, göçmenlere yönelik yaptırımların gelecekte daha kararlı bir şekilde uygulanacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir