Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı

IFO, Alman şirketlerinin istihdam etme eğiliminin jeopolitik gerginliklere karşın güçlendiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT  - Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IFO), Alman şirketlerinin, jeopolitik risklere rağmen yeni eleman alma eğilimlerinin arttığını açıkladı. 

Merkezi Münih'te bulunan IFO, Ağustos 2014 Almanya İş Anketi sonuçlarını yayınladı. Enstitü'nün istihdam barometre sonuçlarına göre, Alman şirketlerinin istihdam etme eğilimi, jeopolitik gerginliklere karşın güçlendi. 

Açıklamaya göre, Almanya'da IFO istihdam barometresi ağustos ayında, temmuz ayındaki 106 puan seviyesinden 107 puana yükseldi. Bu gelişimin temel sebebi ağırlıklı olarak yurt içi odaklı hizmet sektörü oldu. Bu sebeple hizmet sektörü küresel siyasi olaylardan daha az etkilendi.   

Hizmet sektöründe istihdamın artmasına rağmen imalat sektöründe istihdam barometresinin üst üste 3. kez gerilediğine dikkat çekilen açıklamada, "Dağıtım şirketlerinde, istihdam dinamikleri çok zayıf kaldı. Fakat işe alımlarda sadece kısıtlı bir etki yapması beklenen inşaat sektöründe, istihdam barometresi yükseldi. Servis sektöründe ise istihdam barometresi 2012 aralık ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı" ifadelerine yer verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir