Almanya'dan Komşu'ya uyarı

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Yunan hükümetinden kendilerini diğer Avrupa ülkeleri karşısında zora sokacak açıklamalar yapmamasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, "Yunan hükümetinin, bizi diğer Avrupa ülkeleri karşısında zora sokacak açıklamalar yapmaması çok faydalı olur" dedi.

Schaeuble, Bild am Sonntag gazetesine, Federal Meclis'in Yunanistan için uygulanan mali programın 4 ay uzatılmasını kabul etmesinin ardından Yunanistan'la yapılan müzakereleri değerlendirdi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in herkes gibi saygıyı hak ettiğini belirten Schaeuble, süreç boyunca Varufakis'in çok doğru davrandığını söyledi.

Schaeuble, Alman halkını Yunanistan için uygulanan mali program konusunda ikna etmeleri gerektiğini vurgulayarak "Yunanistan hükümetinin bizi diğer Avrupa ülkeleri karşısında zora sokacak açıklamalar yapmaması çok faydalı olur" dedi.

Yunanistan'ın üçüncü bir yardım paketine ihtiyaç duyması halinde neler olabileceğinin sorulması üzerine Schaeuble, şunları söyledi:

"Yunanistan'ın üçüncü bir yardım paketine ihtiyaç duyup duymayacağını ikinci program sonlandıktan sonra göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun, çok önemli kriterler getireceğiz."