Alpet, İtalyan ENI ile ortaklık için görüşüyor

Altınbaş Holding, piyasa şartları uygun olursa şirketlerini halka açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Altınbaş Holding'e ait akaryakıt dağıtım şirketi Alpet, İtalyan enerji devi ENI ile ortak projeler için görüşmeler yapıyor.

Reuters'a bilgi veren Altınbaş Holding'in patronu İmam Altınbaş, Alpet-ENI ortaklığı için görüşmelerin devam ettiğini, ancak henüz bir karar verilmediğini söyledi. Altınbaş, Alpet'in yüzde 3'lük pazar payını yüzde 10'a çıkarmak için bazı planları olduğunun da ipuçlarını verdi.

Holding'in faaliyet gösterdiği alanlarda yurtdışında şirket alımı yapmak için fırsat kolladığını anlatan İmam Altınbaş, holdinglerine bağlı 35 şirketi de piyasada şartlar uygun hale geldiğinde halka arz edebileceklerini ifade etti .

Altınbaş Holding, enerji, finans, mücevherat, lojistik ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

3 ktada 35 marka

Temelleri 1950'li yıllarda Gaziantep'te atılan Altınbaş Holding, enerji, finans, mücevherat, lojistik, gayrimenkul, eğitim ve spor alanlarında, bünyesinde barındırdığı 35 markasıyla 3 kıtada faaliyet gösteriyor. 80 ülkeye ihracat yapan holding, ALPET, Exengaz ve Atak ile enerjide; Creditwest bank, Creditwest Faktoring, Creditwest Insurance, Creditwest Finance ve Altınbaş Kıymetli Madenler Borsası ile finansta; Altınbaş, Assos, Ellda, Era, ONSA ve Alstone markalarıyla mücevheratta, Transal ve Galata Denizcilik ile lojistikte, ALYAP ile gayrimenkul geliştirme sektöründe, GOZZA markası ile spor endüstrisinde yatırımlara sahip.

Göztepe Spor Kulübü'nün de sahibi olan Altınbaş Holding, 2,5 milyar doları aşan aktif büyüklüğe sahip, 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir