Altın, 900 doların üzerinde tutunuyor

Rest Danışmanlık, altın piyasasındaki gelişmeleri Dünya Online için yorumluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Altın fiyatları geride bıraktığımız haftaya zayıf bir seviyeden başladıysa da daha sonra yükselerek 940,00 $/ons seviyesini test etti. Gelen talebin hala canlı kalmaya çalışması altın fiyatlarını 900,00 $/ons rakamının üstünde tutmaya şimdilik yetiyor.

Teknik açıdan bakıldığında şu an için 955,00 $/ons seviyesinin yukarıda kuvvetli bir direnç vazifesi gördüğünü söyleyebiliriz. Bu seviye yukarı doğru sert bir şekilde kırılırsa, altın fiyatı tekrar 1000 $/ons seviyesine doğru hareketlenecektir. Aksi takdirde bu seviye altın fiyatlarına baskı yapacak ve geri çekilme olmasını sağlayacaktır. Bu süreçte ABD dolarının diğer paralar ve euro karşısındaki hareketi yakından takip edilmeli.

Şu an için global ekonomik krizin etkilerini yavaş yavaş etkisini yitiriyor olması güvenli liman özelliği taşıyan metal fiyatlarına gelen talebi bir miktar azaltmış görünüyor. Fakat her an dünya ülkelerinden, ABD'den veya Avrupa'dan gelecek kötü ekonomik haberler altına geri dönüşe neden olabilir. Bu durum söz konusu olursa altın fiyatları çok sert bir şekilde yükselecektir.