Altın Ayı, 'Bal'a geldi

60. Berlin Film Festivali'nde, 'Altın Ayı' ödülünü, 'Bal' adlı filmi kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Ödülünü almak üzere sahneye çıkan Semih Kaplanoğlu, Bal'ı ödüle layık gören jüriye, filmde emeği geçen herkese ve kendisine destek olan ailesine teşekkür etti. Filmin çekimi sırasında yaşadıkları bir olayı anlatan Semih Kaplanoğlu, "Çekim sırasında ormanda, bir 10 metre kadar yakınımızda bir ayıyla karşılaştık. Oradaki kovanlardaki balı almaya gelmişti. Bizi görünce kaçtı. Sanıyorum şimdi burada" diye konuştu.

Bal'ı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde çektiklerini ifade eden Kaplanoğlu, bölgede hidroelektrik santrali kurulmak istendiğini belirterek, "Umarım bu ödül, oranın korunmasına da yardımcı olur" dedi.

Cumhurbaşkanı kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 60. Berlin Film Festivali Berlinale'de "Bal" adlı filmiyle "Altın Ayı" ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nu kutladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 60. Berlin Film Festivali Berlinale'de 'Bal' adlı filmiyle 'Altın Ayı' ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'na bir telgraf göndererek, Türk sinemasının ulaştığı düzeyi ortaya koyan bu başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etmiş, bu ödülle milletimize büyük gurur ve mutluluk yaşatan Kaplanoğlu'nu, oyuncuları ve tüm ekibi tebrik etmiştir" denildi.

1964 yılında 'Susuz Yaz' filmi yine Berlin'de Altın Ayı ödülü kazanmıştı.

'En İyi Yönetmen' Polanski

60. Berlin Film Festivali Berlinale'de, ''Gümüş Ayı'' ödüllerini de en iyi yönetmen dalında Roman Polanski, en iyi senaryo dalında ''Tuan Yuan'' adlı Çin filmi, en iyi kadın oyuncu dalında ''Caterpillar'' filmindeki rolü ile Japon oyuncu Shinobu Terajima, en iyi kamera dalında ''How I Ended This Summer'' adlı Rus filmindeki çekimlerden dolayı Pavel Kostomarov aldı. En iyi erkek ödülü dalında ''Gümüş Ayı''yı, ''How I Ended This Summer'' filminde oynayan Grigori Dobrygin ile Sergei Puskepalis paylaştı.

Jüri Büyük Ödülü, Amerikalı film yıldızı Rene Zellweger tarafından Rumen yönetmen Florian Serban'a verilirken, Serban'ın filmi ''If I Want Whistle, I Whistle'', festivalin kurucusunun adının verildiği Alfred Bauer Ödülünü aldı. Berlinale Kamera Ödülünü Japon yönetmen Yoji Yamada, ilk kez gösterilen en iyi film ödülünü de İsveç filmi ''Sebbe'' kazandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir