Amazon'dan Alibaba'ya cevap: Amazon Business

Amerikan merkezli e-ticaret sitesi Amazon, işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan 'Amazon Business'ı tanıttı. Amazon'un bu hamlesi ünlü ticaret sitesi Alibaba'nın alanındaki liderliğine karşı bir hamle olarak algılandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Amerika’nın e-ticaret devi Amazon, yeni tanıttığı Amazon Business hizmetiyle direksiyonu Alibaba‘nın önüne kırıyor. Amazon Business,  işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir pazaryeri olarak hizmet verecek.

Şirketlerin küçük ve büyük tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıkan Amazon Business, kullanıcılarına bireysel hesaplarda olmayan avantajlar sağlayacak. Hesap yönetimi, sipariş ve ödeme tarafında şirketler için daha esnek bir platform sunulacak.

B2B alanında Alibaba’ya yetişmek için daha fazla gecikmek istemeyen Amazon, 2 günde hızlı sipariş özelliğini de 49 dolar üzeri alışverişlerde ücretsiz olarak sunacak. Amazon Business üzerinde sağlayacağı müşteri hizmetlerinden kredi olanaklarına kadar çeşitli çalışmalarla işletmeleri kendine çekecek fırsatlar sunacak.

webrazzi.com'un aktardığı bilgiye göre; Amazon, Mart ayı başında Alibaba’nın Çin’deki pazaryeri Tallmall içinde kendi mağazasını açtığından beri Amazon’un değeri daha Alibaba’dan daha hızlı yükseliyor ve bu adımın Amazon’un hisse değerini artıracağına şüphe yok. Son aylardaki durum da Amazon’un Alibaba’yı yakın bir zamanda geride bırakabileceğini gösteriyor.

Alibaba neden bu kadar popüler?

Çin'de kişilerin internet üzerinden, gerçek bir dükkan açmadan mal alıp satma, ödeme yapma ve alıcılarla buluşturmasına yönelik hizmetler veren Alibaba Holding, bunun yanı sıra internet sitesi üzerinden kendi mağazalarından da ürün satıyor. Alibaba ayrıca Çinlilere sosyal medyada Twitter ve Youtube'a benzeyen hizmetler de veriyor. 

Çin’in iç pazarındaki 600 milyon internet kullanıcısı gibi oldukça yüksek bir rakamı arkasına alan Alibaba’nın ticari faaliyetleri son 10 yıl içerisinde büyük bir hızla arttı. Alibaba’nın sahibi olduğu internet sitelerinin ticari işlem hareketi Amazon.com (AMZN +0.82%) ve eBay.com (-0.13%)’un toplam ortalamasının çok daha üstünde yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir