Amerikan halkının ülkelerine inancı azalıyor

Araştırmalar, Amerikan halkının büyük bir kısmının ABD'nin dünyanın "en büyük ülkesi" olduğuna artık inanmadığını gösteriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Kamuoyu araştırmaları, Amerikan halkının büyük bir kısmının ABD'nin dünyanın "en büyük ülkesi" olduğuna artık inanmadığını ortaya çıkardı.  

Merkezi Washington'da bulunan Pew Araştırma şirketinin 27 Şubat-16 Mart tarihleri arasında yaptığı araştırma, Amerikalıların sadece yüzde 28'inin ABD'nin "dünyanın en büyük ülkesi" olduğuna inandığını gösterdi.  Halkın yüzde 58'i ABD'nin "dünyanın en büyük ülkelerinden biri'' olduğunu düşünüyor.  

ABD'nin diğer tüm ülkelerden daha üstün olduğuna inananların oranı, 2011'den bu yana 10 puan düşerek yüzde 28 oldu. Amerikan halkının yüzde 12'si, dünyada "ABd'den daha üstün ülkeler olduğuna" inanıyor. 

Araştırma, ABD'yi dünyanın en büyük ülkelerinden biri olarak görenlerin oranı ise son üç yılda beş puan arttığını gözler önüne seriyor.  

ABD'nin dünyanın en büyük ülke olduğu inancındaki düşüş, en fazla siyasi gruplarda, özellikle de Cumhuriyetçiler arasında göze çarpıyor. 2011'de ABD'nin dünyanın en büyük ülkesi olduğuna inanan Cumhuriyetçilerin oranı yüzde 52 iken, bu oran 2014'te 15 puanlık düşüşle yüzde 37'ye geriledi.  

Araştırma, ABD'nin dünyanın en büyük ülkesi olduğu inancının en fazla gençler arasında gerilediğini gösterdi. 30 yaş altı Amerikalıların sadece yüzde 15'i ABD'nin en büyük ülke olduğu inancını koruyor. 2011'de bu oran yüzde 27'ydi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir