Analist Gordon: Apple çöküşün eşiğinde

Dünyanın en değerli şirketi Apple hisselerinin performansını değerlendiren ünlü teknik analist Todd Gordon, " Apple hisseleri çöküşün eşiğinde" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Dünyanın en değerli şirketi Apple'ın hisseleri iPhone siparişlerinden gelen olumsuz verilerin ardından Nisan 2015'teki zirveden yüzde 27 düşerek 100 doların altına geriledi. 

Teknoloji devi Apple'ın yatırımcısını daha da üzebileceği belirtiliyor. 

CNBC'ye konuşan ünlü teknik analist Todd Gordon, "Apple felaket bir durumun içinde ve bir şeylerin yapılması gerekiyor. " dedi.

Apple'ın uzun dönem grafiklerini analiz eden Gordon, "Şu anda  teknik olarak bir çöküntünün eşiğindeyiz.Eğer hisse fiyatları 96 doları zorlarsa Apple için büyük problem olur. Apple hisseleri 96 dolar desteğinin kırılmasından sonra 81 dolara kadar düşebilir." dedi. 

"55,94'e kadar düşebilir"

FactSet verilerine göre Wall Street'teki 51 analist Apple hakkında kendisi gibi felaket senaryosundan çok uzakta düşünse de TradingAnalysis.com kurucusu Gordon teknik analizini şu sözlerle sürdürdü:

"Apple hisselerinde 81 dolar seviyesi de kırılırsa asıl büyük sorun o zaman başlar. Ve 55,94'e kadar düşüş sürer. Bu da 99'un hemen altında seyreden fiyatların yüzde 43 daha düşüğü demek olur. Teknik olarak ne düşündüğümüze göre değil, ne gördüğümüze göre trade yapmalıyız. Apple'da şuan görünen çöküşün eşiğinde olduğudur " dedi.