Apple CEO'sundan Trump'a serbest piyasa çağrısı

Çin Kalkınma Forumu'nda konuşan Apple CEO'su Cook, korumacı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirilerin hedefi olan ABD Başkanı Trump'a, serbest ticareti destekleme çağrısı yaptı. ABD'li yatırım devi BlackRock'ın CEO'su Larry Fink de korumacılığa karşı çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Apple'ın CEO'su Tim Cook, Çin'de katıldığı bir toplantıda, ABD Başkanı Donald Trump'a serbest ticarete uyma çağrısı yaptı.

Pekin'de düzenlenen Çin Kalkınma Forumu'nda dün bir konuşma yapan Cook, "Hayatım boyunca gördüğüm şey şu: Serbest ticareti ve çeşitliliği kucaklayanlar, sıra dışı işlere imza atıyor" dedi.

Cook, ABD ve Çin'e olası bir ticaret savaşına karşı soğukkanlı olma çağrısı da yaptı

Aynı panelde konuşan ABD'li yatırım devi BlackRock'ın CEO'su Larry Fink ise, küreselleşmenin insanlığın en büyük başarılarından biri olduğunu belirterek korumacılığa karşı çıktı. Fink, Çin ve ABD arasındaki ticaret gerilimi konusunda "Umarım bu iki büyük ülke, daha iyi bir gelecek için karşılıklı güven temelinde birleşebilirler" diye konuştu. 

Korumacı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Trump yönetiminin, ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme ve Çin'le ticarette yeni kısıtlamalar uygulama kararı, dünyada bir ticaret savaşı yaşanabileceği endişelerini tetiklemiş durumda.

Çin: Ticaret savaşından korkmuyoruzÇin: Ticaret savaşından korkmuyoruz

 

Bu konularda ilginizi çekebilir