Çin: Ticaret savaşından korkmuyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua, "Çin'in meşru çıkarlarını ve yasal haklarını koruma konusunda kararlıyız. Çin, ticaret savaşı yapmak istemiyor ancak ticaret savaşından da korkmuyor” diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı ek vergi genelgesine ilişkin, Çin'in meşru çıkarlarını ve yasal haklarını koruma konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Çin, ticaret savaşı yapmak istemiyor ancak ticaret savaşından da korkmuyor” dedi.

Sözcü Hua, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün imzaladığı ve yaklaşık 60 milyar dolar tutarında ek vergi ve yatırım kısıtlamasını içeren genelgeye yönelik ABD’yi makul ve dikkatli kararlar almaya çağırdı.

Washington yönetiminin keyfi eylemleri nedeniyle ödeyeceği bedelin hafife alındığına dikkati çeken Hua, Çin’in ABD’ye misilleme yapıp yapmayacağı konusundaki verdikleri mesajın çok açık olduğunu ve bu konuda sonuna kadar gideceklerini vurguladı.

Hua, Çin'in meşru çıkarlarını ve yasal haklarını koruma konusunda kararlı olduklarına işaret ederek, "Çin, ticaret savaşı yapmak istemiyor ancak ticaret savaşından da korkmuyor” ifadelerini kullandı.

 Çin'den ABD'ye 3 milyar dolarlık vergi misillemesi Çin'den ABD'ye 3 milyar dolarlık vergi misillemesi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir