Çin'den ABD'ye 3 milyar dolarlık vergi misillemesi

ABD Başkanı Trump'ın Çin'e 50 milyar dolarlık ek vergi getirmesine Çin'den yanıt geldi. Çin ABD ürünlerine 3 milyar dolarlık gümrük vergisi getirilmesi için hazırlıklara başladığını duyurdu. Karşılıklı bu adımlar bir ticaret savaşının fitilini ateşleyebilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yeni gümrük vergileri getiren genelgeyi imzalamasına Çin'den sert tepki geldi. Çin ABD'ye yaklaşık 3 milyar dolarlık gümrük vergisi getirilmesi için hazırlıklara başladı.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD ürünlerine yaklaşık 3 milyar dolarlık gümrük vergisi getirilmesi için hazırlıklara başladığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, ilk aşamada aralarında kuru meyve, şarap ve çelik borunun da bulunduğu 120 ürünün ithalatına yüzde 15 gümrük vergisi getirilmesi planlanıyor. İkinci aşamada ise alüminyum hurda ve domuz eti dâhil sekiz ürüne yüzde 25 vergi uygulanması öngörülüyor.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD ile uzlaşmaya varılmaması hâlinde bu vergilerin uygulamaya koyulacağını bildirdi.

Çin ayrıca Dünya Ticaret Örgütü üzerinden Trump'ın geçen ay duyurduğu çelik ve alüminyuma gümrük vergisi getirme kararı hakkında yasal yollara başvurabileceğini de açıkladı.

Çin'den ABD'ye uyarıÇin'den ABD'ye uyarı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir