Arjantin, Almanya'nın rakibi oldu

Arjantin, Tevez (2) ve Higuain'in golleriyle Meksika'yı rahat geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- 2010 Dünya Kupası'nda ikinci tur maçında Arjantin, Meksika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Ağır tempoda başlayan maç, 8. dakikadan sonra canlılık kazandı. Arjantin kalesini uzaktan atılan şutlarla iki kez yoklayan Meksika'nın bir topu direkten döndü, diğer şutta ise top direğin hemen yanından dışarı çıktı.

Rakip sahada baskı kurmaya çalışan, ancak bunda ilk 20 dakikaya kadar fazla başarılı olamayan Arjantin, aradığı golü 26. dakikada Carlos Tevez ile buldu. Tevez, hakemi kararsızlığa iten pozisyonda Messi'den gelen topu kafasıyla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Meksika, Tevez'in ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesiyle golün iptalini isterken, yan hakeme danışan İtalyan hakem Roberto Rosetti kararını değiştirmedi ve tekrar santrayı gösterdi.

Bu golden 7 dakika sonra, 33. dakikada Arjantin'i iki farkla öne geçiren gol geldi. Meksika savunmasının dağınıklığından faydalanan Higuain, boş pozisyonda topu yakın mesafeden ağlara gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Meksika, devrenin geri kalan kısmında her ne kadar etkili olmaya çalışsa da gol pozisyonuna giren taraf yine Arjantin oldu. Higuain, 42. dakikada müsait pozisyonda yakaladığı topu kafayla ağlara göndermeyi başaramadı ve ilk 45 dakika Arjantin'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıdaki cesur ve keyif veren oyununu ikinci 45 dakikanın başına da yansıtan Meksika, oyuna ağırlığını koymaya çalıştığı dakikalarda Carlos Tevez'in şahsi becerisiyle attığı mükemmel gole engel olamadı ve Arjantin 52. dakikada 3-0 öne geçti.

Arjantin, bu golden sonra 3-0'ın rehavetiyle kendisini geriye çekti ve hücumu ikinci planda düşündü. Rakip sahada daha çok görünmeye başlayan Meksika, aradığı golü 71. dakikada Hernandez'in ayağından buldu. Hernandez, ceza sahasının içinde, sırtı kaleye dönükken buluştuğu topu, rakibini güzel bir hareketle geçerek kalecinin uzanamayacağı köşeye sert bir şekilde gönderdi ve durumu 3-1'e getirdi.

Oyunun geri kalan kısmında başka gol olmadı ve maç Arjantin'in 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Arjantin, çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak.

İlk 11'ler

Arjantin: Sergio Romero, Nicolas Otamendi, Martin Demichelis, Nicolas Burdisso, Gabriel Heinze, Javier Mascherano, Maxi Rodriguez (Dk.87 Javier Pastore), Angel Di Maria (Dk.79 Jonas Gutierrez), Lionel Messi, Carlos Tevez (Dk.69 Juan Veron), Gonzalo Higuain

Meksika: Oscar Perez, Efrain Juarez, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Carlos Salcido, Ricardo Osorio, Andres Guardado (Dk.62 Guillermo Franco), Gerardo Torrado, Adolfo Bautista (Dk.46 Pablo Barrera), Giovani Dos Santos, Javier Hernandez

Bu konularda ilginizi çekebilir