Ashton'dan "İsrail dostu" parlamenterlere yanıt

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
BRÜKSEL - Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5. Medeniyetler İttifakı Forumu'ndaki konuşmasına ilişkin olarak, "Gerçekte ne dediğini bilmiyorum. Söyleyebileceğim haberlerde ona atfedilen sözlerin kabul edilemez olduğu" dedi.
 
Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları toplantısının ardından basın açıklaması yapan Ashton, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'da düzenlenen 5. Medeniyetler İttifakı Forumu'ndaki konuşmasının hatırlatılması üzerine, "Gerçekte ne dediğini bilmiyorum. Söyleyebileceğim haberlerde ona atfedilen sözlerin kabul edilemez olduğu. AB için kim tarafından söylenirse söylensin böyle açıklamalar asla kabul edilemez" ifadesini kullandı.
 
Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) "İsrail dostu" 20 milletvekili, Ashton'a mektup göndererek "Başbakan Erdoğan'ın açıklamasını net bir şekilde kınamasını" talep etmişti. 11 üye ülkeden ve 5 siyasi gruptan 20 milletvekilinin imzaladığı ortak mektupta, "Siyonizm Yahudi halkının milli menfaatlerinin ve özlemlerinin hayata geçirilmesidir ve reddedilmemelidir" görüşü savunulmuştu.