Asya ve ABD borsalarıda Yellen havası

Fed'in yeni başkanı Yellen'in ekonomideki görünüme dair olumlu açıklamaları sonrası Asya ve ABD borsalarında olumlu hava hakim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya borsaları Çin'de açıklanan beklentilerin üzerinde ticaret verileri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni başkanı Janet Yellen'ın ekonomideki görünüme dair olumlu değerlendirmelerinin yatırımcıların risk iştahını artırmasıyla bugün yükseldi. 

Asya borsalarındaki kazanımlar üst üste dördüncü seansta da devam ederken, MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.8, Nikkei endeksi yüzde 0.9 dolayında yükseldi.

ABD borsaları, borçlanma yetkisinin uzatılması konusunda Kongre'de sağlanan anlaşmanın ve Fed'in yeni başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından yükselişini dün de devam ettirdi. S&P 500 endeksinin bütün alt sektör endeksleri günü yükselişle tamamladı.

Ocak ayı sonunda Fed'in başına geçmesinden bu yana ilk defa dün resmi bir değerlendirmede bulunan Yellen işsizlikteki düşüşe rağmen istihdam piyasasındaki toparlanmanın "tamamlanmaktan çok uzak" olduğunu ve ekonomideki genel iyileşme nedeniyle Fed'in tahvil alımlarını kademeli
olarak azaltmaya devam etmeyi öngördüğünü söyledi.

Washington'un borçlanma yetkisinin artırılması konusunda sağlanan uzlaşma da piyasalar karşısında oluşabilecek potansiyel bir sıkıntının ortadan kalkmasını sağladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir