Avrupa borsaları geriledi

Avrupa borsaları dalgalı bir seyir izlediği Çarşamba gününü küçük çaplı kayıplarla tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Avrupa borsalarının ortak göstergesi niteliğindeki DJ Eurostoxx 50 endeksi günü yüzde  -0.6 oranında düşüşle 2188.4 puandan tamamladı.

Petro-kimya şirketlerinin hisselerindeki aşırı hareketlilik piyasa üzerinde etkili oldu. Yükselen hisseler arasında Societe Genarals hisseleri yüzde 10 oranındaki artışıyla dikkat çekti.

Teknoloji sektörü hisseleri de yükselen hisseler arasında yer aldı. Ericsson'un açıkladığı

kar rakamının beklentilerin üzerinde olması teknoloji sektörü hisselerine alım getirirken,

Ericsson hisseleri yüzde 12 oranında değer kazandı. Bankacılık sektörü hisseleri ilgi alanı içinde kalmaya devam etti. İngiltere'de yetkili otorite'nin sektör hisselerinde açığa satış yasağını yenileyebileceği beklentisi sektör hisselerine hareketlilik getirdi.

Öte yandan perşembe günü cep telefonlarına ilişıkin olarak global talep beklentisini açıklayacak olan Nokia'nin talepte düşüş beklentisi açıklayacağı yönündeki endişeler şirketin hisselerinin yakından izlenmesine neden oluyor.

Yarın açıklanacak olan Euro Bölgesi sanayi üretiminin de Avrupa borsalarının yarın izleyeceği seyir açısından önem taşıdığı ifade ediliyor.

Bu gelişmelerin ardından Almanya DAX endeksi 7.34 puan ve yüzde 0.17 oranında artışla 4247.19,  İngiltere FTSE endeksi 45.06 puan ve yüzde 1.1 oranında düşüşle 4046.34 ve Fransa CAC endeksi 35.84 puan ve yüzde 1.23 oranında düşüşle 2889.44 puandan günü tamamladı.