Avrupa ekonomisi, 4'üncü çeyrekte 'felaketi' gördü

AB Komisyonu'nun sanayiden sorumlu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Avrupa ekonomisinin derin durgunluğa doğru gittiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN - AB Komisyonu'nun sanayiden sorumlu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Avrupa ekonomisinin derin durgunluğa doğru gittiğini ve geçen yıl dördüncü çeyreğin Avrupa ekonomisi için "felaket" olduğunu söyledi.

Verheugen, bugün Alman DeutschlandFunk radyosuna yaptığı konuşmada, "Avrupa Komisyonu'nun gelecek hafta açıklayacağı rakamlar, maalesef derin durgunluğa kaydığımızı gösterecek" dedi.

"2008 yılının son çeyreği her açıdan felaketti" diyen Verheugen'in, sözleriyle  Euro Bölgesi mi ya da Avrupa ekonomisini mi kastettiği açık değil. Avrupa Komisyonu, gelecek hafta Euro Bölgesi'ne ilişkin tahminlerini açıklayacak.

Avrupa Komisyonu geçen yıl 3 Kasım'da yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi ekonomisinin 2009'da yüzde 0,1 ve 2010'da yüzde 0,9 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesi'nde ekonomik durgunluğun derinleşmesine yanıt olarak faiz oranını yüzde 2'ye çekmiş ve hükümetler krizi atlatmak için milyarlarca euro değerinde ekonomiyi teşvik paketleri hazırlamıştı.