Avrupa'da faizler değişmedi

BoE ve ECB faizleri değiştirmedi. İngiliz Merkez Bankası sürpriz bir karar alarak varlık alım programının büyüklüğünü 75 milyar sterlin artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İngiltere Merkez Bankası (BOE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını değiştirmedi.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faizini beklendiği gibi yüzde 0.5'te tuttu ve sürpriz bir karar alarak 200 milyar sterlinlik varlık alım programının büyüklüğünü 75 milyar sterlin artırarak 275 milyar sterline yükseltti. Piyasa beklentileri hem politika faizinin hem de varlık alım programının değiştirilmeyeceği yönündeydi. İngiltere'de politika faizi Mart 2009'dan bu yana yüzde 0.5'te bulunuyor. Varlık alımlarının ise 10 Ekim'de başlaması ve dört ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Gözler Trichet'in son toplantısında

Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz oranlarını değiştirmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranlarının yüzde 1.50 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

Bugün TSİ 15:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantı Trichet'in son toplantısı olacak.

Trichet'in yerine ECB Başkanlığına seçilen İtalya Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, 1 Kasım tarihinde görevine başlayacak. Draghi Başkan olarak ilk basın toplantısını 3 Kasımda gerçekleşecek faiz ile ilgili toplantı sonrasında gerçekleştirecek. Draghi'nin resmi görev süresi 31 Ekim 2019 tarihinde sona erecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir