Avrupalı liderlerden taziye mesajları

Rusya Devlet Başkanı Putin, AB Komisyonu Başkanı Barroso ile Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından taziye mesajı gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Soma'da maden ocağında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kremlin'in internet sayfasında yayımlanan mesajda Putin, yaşanan hadise nedeniyle üzüntü duyduğu, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediği bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Barroso

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Soma’daki maden faciası nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Maden kazasının neden olduğu ölü ve yaralı sayısının kendisini derinden şoke ettiğini belirten Barroso, “Bu sabah düşüncelerimiz, bu trajik kazada kurbanların aileleri ve sevdiklerinin akıbetini öğrenmek için bekleyenlerle” ifadelerini kullandı.

Barroso, şahsı ve AB Komisyonu adına, samimi taziye duygularını ilettiğini, Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise taziye mesajında, kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek "Soma'daki bu elim kazadan dolayı büyük üzüntü içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biz Avrupa Konseyi olarak Türk dostlarımızın yanındayız ve acısını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da Başbakan Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, Ukrayna'nın, Soma'daki maden ocağında yaşanan kazadan derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Türk milletiyle beraber kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarının acısı paylaştıklarını ifade eden Yatsenyuk, hem kendi hem de hükümeti adına, kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir