Avrupalı Türk girişimciler globalleşiyor

Avrupalı Türk girişimciler,iki coğrafya arasındaki kültürel ve ekonomik köprü olarak kabul ediliyor ve vizyonlarının AB’nin ötesinde görüyorlar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLIN- Yarım asırdır Avrupa'da yaşayan, geçen zaman içerisinde sayısı ve etkinliği artan Avrupalı Türkler, hem bulundukları ülkeler hem de Türkiye için artı değer teşkil ediyor.

Bu çerçevede Türkiye'deki sivil toplum örgütleri de Avrupa'da açtıkları şubelerle, buradaki Türkleri teşkilatlandırma gayreti içindeler. Bunlardan biri de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD. MÜSİAD, kurduğu Young MÜSİAD örgütüyle, genç girişimcileri güçlendirmeyi ve Avrupa sürecine dâhil etmeyi hedefliyor.

Türkiye'deki Genç MÜSİAD Örgütü'ne paralel olarak 2006 yılında Berlin’de kurulan Young MÜSİAD, Almanya'daki kentlerden başlayarak, Avrupa'nın çeşitli merkezlerindeki girişimci gençleri bir araya getirmeye çalışıyor. Genç MÜSİAD Berlin Teşkilatı Başkanı Sinan İlhan, Avrupalı gençlerin taşıdıkları donanımla iki coğrafyada genişleyen bir perspektif anlamına geldikleri için Avrupa’daki Türk girişimcilerin her geçen gün önem kazandıklarını ve Avrupa'daki gençlerin globalleşmeyi çok iyi kullandıklarını belirtti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir