Avusturya'nın yeni hükümeti 2 Aralık'ta görevde

Sosyal Demokrat Parti ile Halk Partisi arasında kurulan koalisyonun üyeleri Cumhurbaşkanı önünde yemin edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Avusturya'da Sosyal Demokrat Parti(SPÖ) ile Halk Partisi (ÖVP) arasında kurulan yeni hükümet 2 Aralık'ta göreve başlayacak.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı SPÖ'nün lideri ve yeni Başbakan Werner Faymann, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Yeni hükümet üyelerinin 2 Aralık günü Cumhurbaşkanı önünde yemin ederek göreve başlayacaklarını" söyledi.

Faymann ile ÖVP lideri Josef Pröll, parti yönetimlerinin onayladığı yeni kabine üyelerini de basına açıkladı.

Kabine üyeleri açıklandı

Koalisyon ortaklarının açıklamasına göre yeni kabinede SPÖ'den Başbakan Werner Fayman, Alt Yapı Bakanı Doris Bures, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Rudolf Hundstorfer, Kadın ve Kamu Çalışanları Bakanı Gabriele Heinisch-Hosek, Sağlık Bakanı Alois Stöger, Federal Savunma Bakanı Norbert Darabos, Maliye Bakanlığı nezdinde Devlet Sekreteri Andreas Schieder ve Başbakanlık nezdinde medyadan sorumlu Devlet Sekreteri Josef Ostermayer görev yapacak.

ÖVP'den ise Başbakan Yardımcısı Josef Pröll, İçişleri Bakanı Maria Fekter, Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner, Bilim ve Araştırma Bakanı Johannes Hahn, Tarım ve Çevre Sağlığı Bakanı Nikolaus Berlakovich, Ekonomi Bakanlığı nezdinde Devlet Sekreteri Christine Marek ve Maliye Bakanlığı nezdinde Devlet Sekreteri Reinhold Lopatka ile Bağımsızlardan Adalet Bakanı Claudia Bandion-Ortner'e görev verildi.

Ursula Plassnik'in ülkesinin Washington büyükelçiliğine atanacak

Bu arada, koalisyon görüşmeleri sırasında "AB reform anlaşmasının referanduma sunulması yolundaki tartışmalar" nedeniyle yeni kabinede görev almak istemeyen Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'in ülkesinin Washington büyükelçiliğine atanacağı ileri sürüldü.

Yeni Dışişleri Bakanı Dr. Michael Spindelegger, devlet radyosuna (ORF) verdiği ilk demecinde, bir soru üzerine, "Türkiye'nin AB üyeliğinin uzun süreli bir süreç olduğunu ve şimdiden bir yorum yapmak istemediğini" söyledi.

Spindelegger, 28 Ekimde yapılan erken genel seçimin ardından Ulusal Meclis İkinci Başkanlığına seçilmişti. Spiendelegger, kabinede yer aldığı için bu görevinden istifa edecek