Azerbaycan ve Letonya arasında stratejik ortaklık kurulacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Letonya'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında, iki ülke arasında stratejik ortaklığın oluşturulmasına ilişkin protokol imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Letonya'ya giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mevkidaşı Raimonds Vejonis ile baş başa görüştü.

Ziyaret kapsamında iki lider, Azerbaycan ve Letonya arasında stratejik ortaklığın oluşturulmasına ilişkin protokol imzaladı. Ziyarette, iki ülke arasında ulaştırma, olağanüstü haller ve eğitim alanlarında iş birliği anlaşmalarını imzaladı.

Aliyev, iki ülke arasında çeşitli alanlardaki iş birliklerinin geliştirilmesi için büyük olanakların bulunduğunu belirterek, Azerbaycan'ın Asya ve Avrupa arasındaki taşımacılıkta önemli rol aldığını kaydetti. 

Letonya Cumhurbaşkanı Vejonis de Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü daima desteklediklerini, bundan sonra da destekleyeceklerini ifade etti.

Heyetler arası görüşmelerde, hükümetler arası karma komisyonun faaliyeti, ticaret hacminin artırılması, ithalat-ihracat potansiyelinin belirlenmesi konuları müzakere edildi.