Bahreyn'den İran'a zeytin dalı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, Hasan Ruhani'nin cumhurbaşkanlığı döneminde İran'la iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

Bahreyn resmi haber ajansında yer alan habere göre, basın açıklaması yapan Al Halife, "İran, en önemli komşularımız arasında bulunuyor ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından Ruhani'yi tebrik etti. Şimdi İran'dan Bahreyn'in bu girişimine karşılık olumlu tepkiler bekliyoruz. Amacımız yeni dönemde İran'la ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmak" ifadesini kullandı.

Bahreyn güvenlik güçlerinin geçen Mayıs ayında Şiilerin ruhani lideri İsa Kasım'ın evine zorla girmesi üzerine İranlı yetkililer, özür dilenmemesi durumunda "beklenmedik şekilde karşılık verileceğini" açıklamış, daha sonra iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyn Amir Abdullahyan ise Bahreyn güvenlik güçlerinin Kasım'ın evine girmesini kınamış ve bu ülkedeki bazı grupların İslam dünyası, Müslümanlar ve Şiilerin kırmızı çizgisini aştığını söylemişti.