Bakan Çağlayan, Volkswagen’e teklifte bulunacak

Volkswagen’in Türkiye’de yatırıma ikna edilmesi halinde 400-500 milyon dolarlık yatırım sözkonusu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANNOVER - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Volkswagen'in ortağı olan Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı ve ekonomi bakanına Volkswagen'in Amarok (pikap) modelini Türkiye'de üretmeleri için teklif götüreceğini belirterek, "Eğer onları ikna edebilirsek, Türkiye'ye gelebilirler. Bunlar 'Tam teşekküllü olarak Türkiye'de yatırım yapayım' derse, tahminim 400-500 milyon dolarlık yatırım demektir. İlk etapta yapacağı yatırım mutlaka 150 milyon dolar seviyesinde olabilir" dedi.

Dünyanın en büyük sanayi fuarı konumundaki Hannover Sanayi Fuarı'nda Türkiye milli katılımını organize eden dünyanın en büyük sanayi fuarı konumundaki Hannover Sanayi Fuarı'nda İstanbul Ticaret Odasının (İTO) standını ziyaret eden Çağlayan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İkna edersek yarım milyar dolar

Hannover'in enteresan bir özelliği bulunduğunu, Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Volkswagen'in yüzde 20 ortağı olduğuna dikkati çeken Çağlayan, şöyle konuştu:

 “Almanya bizim ihracat birincimiz, en büyük ihracat partnerimiz. Aşağı Saksonya Eyaleti'ne 1,3 milyar dolardan fazla mal satıyoruz. Bugün yapacağımız görüşmelerde başbakan ve ekonomi bakanı Volkswagen'in yönetim kurulunda olduğu için Volkswagen'in Amarok modeli için Türkiye'de yatırım yapmaları için teklif götüreceğim. Eğer onları ikna edebilirsek, Türkiye'ye gelebilirler. Bunlar 'Tam teşekküllü olarak Türkiye'de yatırım yapayım' derse, tahminim 400-500 milyon dolarlık yatırım demektir. İlk etapta yapacağı yatırım mutlaka 150 milyon dolar seviyesinde olabilir."

Türkiye'nin otomotiv alanında ciddi altyapısı olduğunu anlatan Çağlayan, "Ümit ediyorum ki onları ikna edebiliriz. Türkiye bu konuda son derece önemli" dedi

Bu konularda ilginizi çekebilir