Bakan değişti, Türkiye'ye tavır değişmedi

Fransız bakan, farklı düşünse de hükümet politikalarını uygulamak durumunda olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Fransa'da, Ankara'nın AB üyeliğini desteleyen görüşleriyle tanınan ve dün gece Avrupa işlerinden sorumlu bakanlık görevine atanan Pierre Lelouche, Türkiye ile ilgili olarak hükümetinin belirlediği politikaları uygulayacağını söyledi.

Fransız bakan, görev devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, kendisi farklı düşünse de bu konuda bakan olarak hükümetin politikalarını uygulamak durumunda olduğunu bildirdi.

Lelouche, "Ortada bir hükümet görüşü olur, iki görüş olmaz. Ben de hükümetin siyasetini uygulayacağım"diye konuştu.

Bu arada Fransa'nın aşırı sağcı parti üyesi Carl Lang, yayınladığı bir açıklamayla, Lelouche'un bakanlık görevine getirilmesini eleştirdi.

Fransız siyasetçi, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, bu tayinle Fransız seçmenlere ihanet ettiğini ileri sürdü.

İktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin önemli siyasetçileri arasında yer alan Lelouche'a, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından daha önce Türkiye özel temcilciliği görevi verilmişti.

Türkiye'yi birçok kez ziyaret eden Lelouche, iktidar partisinde Sarkozy'ye karşın Türkiye'nin AB üyeliğini açıkça destekleyen bir siyasetçi olarak tanınıyor.

Lelouche, 2004 yılında müzakereler başlamadan önce basına yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye 'hayır' diyebilmek için deli olmak gerekiyor. AB'nin hedefi Hristiyan birliği ve zenginler kulübü kurmak değil" diye konuşmuştu.

Fransa'da ABD ile ilişkilerin daha sıkılaştırılmasını savunan siyasetçiler arasında yer alan Lelouche, bir dönem NATO Parlamenterler Asamblesi'ne başkanlık yapmıştı.