Balkanlar'da, Ortodoks Noeli kutlanıyor

Balkanlar'ın Ortodoks nüfusun en yoğun olduğu ülkesi Sırbistan'da bugün ve yarın, 2 günlük Noel tatili süresince çeşitli etkinlikler yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA  - Balkanlarda yaşayan Ortodoks Hristiyanlar, Noeli coşkuyla kutluyor.   

Ortodoks Hristiyanlar tarafından Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel bayramı (7 Ocak) dolayısıyla Balkan ülkelerindeki birçok Ortodoks kilisesinde geleneksel ayinler düzenlendi. 

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan Ortodoks kilisesindeki ayine katılan Saraybosnalı Ortodoks Hristiyanlar, ilahiler ve dualar eşliğinde mum yaktı. Rahip Borislav Livopolyac tarafından verilen vaazda, sevgi ve barışın önemi vurgulandı. 

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Ortodoks kilisesinde çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ayinde, Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç de yer aldı.  

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yaşayan Ortodokslar ise Mitropolit Yovan Pavloviç tarafından yönetilen ayinde buluştu. 

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Aziz Kliment Ohridski Katedrali'nde de ayin düzenledi. Ayine, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Meclis Başkanı Trayko Velyanovski ve Başbakan Nikola Gruevski, eşleri ile katıldı. 

Ortodokslar, ayrıca bu Noel'de de meşe ağacı yakma geleneğini yerine getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir